18-01-17

John Lennon's Apartment

Reading John Lennon's biography, I discovered that he lived in an apartment in Emperor's Gate in Kensington in the 60's after having moved to the capital from Liverpool. I also discovered that his place of residence was somewhere at the back of our hotel where we were staying. So one morning when the kids said they wanted an extra hour of sleep, I got up nice and early to walk to Emperor's Gate. A nice cul-de-sac with a well kept garden in the middle. The apartment where John resided is no more, an ugly building has been put in its place. Shame.

 

architecture,london,uk,the beatles,john lennon

architecture,london,uk,the beatles,john lennon

architecture,london,uk,the beatles,john lennon

Dankzij John Lennon's biografie, ontdekte ik dat hij in de 60's in een appartement in Kensington woonde nadat hij Liverpool achter zich liet voor de hoofdstad. Ik ontdekte ook dat zijn woonst ergens achter ons hotel moest te vinden zijn. Dus op een ochtend waarop de kids om een extra uur slaap gevraagd hadden, stond ik lekker vroeg op om al wandelend op zoek te gaan naar Emperor's Gate. Een leuke cul-de sac met een goed onderhouden tuin/parkje in het midden. Het appartement waar John woonde is er niet meer, het moest plaatsmaken voor een spuuglelijk gebouw. Jammer.

Commentaren

Ja, zeker jammer, het oude gedeelte ziet er prachtig uit.

Gepost door: mizzD | 18-01-17

Helaas verdwijnen steeds meer overal de oude gebouwen die waren gevuld met herinneringen en verhalen over het verleden. Je bent dus nog gezellig aan het spitten in John Lennon's biografie. En je hebt het vast nog niet allemaal want her en der staan wel informatie maar klopt niet altijd. Mooie fotoserie heb je alweer gemaakt en ik vind het nieuwe gebouw ook helemaal niets hoor. Heb daar ook geen goed gevoel bij. Kijk graag uit naar de nieuwe post.

Gepost door: Tine de Jong | 18-01-17

dat ziet er iet naar uit Pieterbie

groeten

Gepost door: Willy | 18-01-17

oeps "niet"

Gepost door: Willy | 18-01-17

Niet te geloven dat ook daar 'erfgoed' tegen de vlakte gaat...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-01-17

Toch jammer dat de oude gebouwen moeten verdwijnen ,die hebben in elk geval meer uitstraling dan de nieuwe die in de plaats komen.

Gepost door: magda | 18-01-17

Wat jammer dat het appartement er niet meer is... niet omdat John Lennon er woonde, maar omdat het vervangen is door dit inderdaad spuuglelijk gebouw!

Gepost door: gerdaYD | 19-01-17

Het is onbegrijpelijk dat mensen (moeten) toelaten dat zulk gebouw er komt tussen die anderen .Is hier bij ons ook wel te zien he Grts

Gepost door: willy duvel | 19-01-17

Die spuuglelijke gebouwen optrekken is een moderne ziekte vrees ik.
Als je ziet wat ze in Brussel rechtzetten bijvoorbeeld !
'k vraag me soms af hoe sommige toelating krijgen om hun gedrochten op te trekken (of zouden steekpenningen ook wat helpen ??)

Gepost door: Dirk | 20-01-17

echt zonde, zien die dat echt niet

Gepost door: fotorantje | 26-01-17

De commentaren zijn gesloten.