04-02-17

Jimi Hendrix

In the 1960's Jimi Hendrix was living in London and is believed to have let loose 2 parakeets in Carnaby Street. Some say that the presence of Parakeets in London's Parks started then. That is not correct, because there are recordings of parakeets in the wild in London as of 1855. 
Hendrix contributed to the counter culture movement in the 60's by spreading a message of love and peace when his country was at war in Vietnam. His actions were seen as a revolt against the hard line the leaders had chosen and he did indeed critisize the political chaos. The 3 day music festival of love and peace at Woodstock was politically seen as a high mass against the establishment. 

 music, london, uk

music, london, uk

In de jaren 60 woonde Jimi Hendrix in Londen en er wordt gezegd dat hij 2 parkieten de vrijheid zou gegeven hebben in Carnaby Street. Er wordt dus beweerd dat de aanwezigheid van parkieten in Londen dan gestart is. Dat klopt niet omdat er in 1855 als sprake was van parkieten in het Londense straatbeeld en de parken. 
Hendrix droeg bij aan de counter culture beweging in de jaren 60 door een boodschap van liefde en vrede te verspreiden net terwijl zijn land in oorlog lag met Vietnam. Zijn acties werden aanzien als een verzet tegen de harde lijn van Amerika's leiders en hij koos vaak om de heersende politieke chaos openlijk te becritiseren. Het 3-daagse muziekfestival dat liefde en vrede promootte in Woostock werd politiek aanzien als een hoogmis tegen het etablissement. 

07:00 Gepost door pieterbie in music | Permalink | Commentaren (11) | Tags: music, london, uk |  Facebook |

Commentaren

ach mensen geloven graag in verhaaltjes liefst vrolijke verhaaltjes, dus daarom zullen die parkieten wel zijn gaan vliegen denk ik :-)

Gepost door: klaproos | 04-02-17

Als dat waar is, dat Hendrix die beestjes losgelaten heeft, heeft ie in de dierenwereld het tegenovergestelde bereikt van wat ie wilde bereiken voor de wereld.. die parkieten zijn in oorlog met de inheemse vogels.. ze vreten heel veel van het beschikbare eten op. Maar als ze er al in 1855 waren, zijn het zélf zowat al inheemse vogels geworden wat mij betreft hoor! :-)
Als we in Londen zijn willen we altijd even door Carnabystreet wandelen.. maar feitelijk stelt het al jaren niet veel meer voor hè.. gelukkig is er op de hoek altijd nog Liberty.. een bezoekje meer dan waard! :-)

Gepost door: mizzD | 04-02-17

die parkiet denkt er het zijne van Pieterbie..

Carnaby Street.. wereldberoemd maar weinig te zien toch..

wel knappe foto's

groeten

Gepost door: willy | 04-02-17

Wat ik wel weet, is dat hij in 'het Pannenhuis', in Antwerpen zijn eerste continentaal optreden heeft gegeven. Ik vergeet het nooit.
Het is een kunst om een parkiet zo mooi in beeld te brengen!

Gepost door: Gidsjoris | 04-02-17

Kan het die parkiet wat schelen wat ze over hem zeggen, als hij maar vrij kan rondfladderen en dat zouden alle vogels in kooitjes moeten kunnen. Ik heb de pest aan vissen in een bokaal en aan vogels in een kooitje. Leve de vrijheid. Ik had indertijd 5 mandarijntjes en die vlogen in de living en keuken gewoon rond en maakten zelfs een nest in een soort grote cactus waar je zonder schrammen niet eens tot bij hun nest geraakte! De kleine poepjes die ze nalieten moest je er maar bijnemen :-)
Carnaby is niet meer wat het in mijn jeugd was, maar het blijft toch een magische plaats waar ik telkens eens door wil lopen als ik in Londen ben!

Gepost door: magda | 04-02-17

OOh a piece of history and it's nice to know something new :)

Gepost door: Charles Aleksander | 04-02-17

@ magda..
Vliegende mandarijntjes?? wat heb jíj gedronken? :-PPP

Gepost door: mizzD | 04-02-17

Goh, waar is de tijd waarin de hoop nog zegevierde en solidariteit nog was wat het moet betekenen. De maatschappij is ondertussen harder geworden en het beleid, zowel in Amerika als in de rest van de westerse wereld een puinhoop. We zouden het voorbeeld van die vredesprekers van toen ter harte moeten nemen en met z'n allen er voor strijden.
We leuk die anekdote van die parkieten, maar nu is het raadsel nog niet echt opgelost hé...

Gepost door: gerdaYD | 05-02-17

Wat ziet daar mooi uit in zo straatje in Engeland. Halsbandparkieten kunnen elkaar goed schreeuwen. Dat weten wij alles van. Ik vind mooie vogel om te zien. Horen niet in de kooien.
Maar parkieten hebben nog niet opgelost zo te zien. Mooie foto's.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 05-02-17

Ben er nooit geweest dus kan ook niet oordelen gelukkig maar Grts

Gepost door: willy duvel | 07-02-17

Straks ga ik de DVD van Woodstock nog eens opzetten... me laten meedrijven op de iconische cult beelden van een unieke generatie, genieten van de legendarische muziek goden... zalig toch :-)

Gepost door: Dirk | 07-02-17

De commentaren zijn gesloten.