09-02-17

Sexual Revolution

Writing this post, my first question was how to document this without offending and taking into account that I'm not really a people photographer and certainly not into nude or risqué. But then this stretches the creativity with my portfolio. 
Sexual Liberation was a social movement that challenged traditional codes of behaviour related to sexuality and interpersonal releationships. Acceptance of sex outside the traditional heterosexual, monogamous relationships (primarily marriage), contraception and public nudity were items high on the agenda of the movement. 
Later issues like normalization of premarital sex, homosexuality and alternative forms of sexuality followed, things we take for granted today, but in the sixties the movement fought for this. 
Even more later on and still today in many coutries abortion became the next step. 
I hope nobody takes offence to the way I have illustrated this element of the 60's revolution. 
The painting is in the National Galley in London, it is by Hendrik Goltzius. It shows the God Jupiter trying to seduce Antiope. 

  

art, london, uk

art, london, uk


Toen ik deze post begon te schrijven was mijn belangrijkste vraag hoe ik dit zou illustreren zonder aanstoot te geven. En rekening houdend dat ik niet echt een mensen fotograaf ben en mij nog nooit aan naakt of gewaagd bezondigd heb. Maar dit is een goede oefening voor het creatief gebruik van mijn portfolio.
 
De sexuele bevrijding was een sociale beweging die de traditionele gedragcodes voor sexualiteit en interpersoonlijke relaties in vraag stelde. Aanvaarding van sex buiten traditionele heteresexuele en monogame relaties (huwelijk), anticonceptie en publieke naaktheid stonden hoog op de agena van de beweging. 
Later kwamen vragen zoals het normalisern van sex voor het huwelijk, homosexualiteit en alternatieve vormen van sex aan bod, zaken die wij vandaag als van zelfsprekend beschouwen. Maar in de 60's heeft de beweging daar voor gevochten. 
Nog later kaartte de beweging abortie aan en dat blijft vandaag nog een gevoelige topic in veel landen. 
Ik hoop dat nietmand aanstoot neemt aan de manier waarop ik deze post gedocumenteerd heb. 
Het schilderij vind je in de National Gallery in Londen, het is van Hendrik Goltzius. Het toont de god Jupiter die Antiope probeert te verleiden. 

07:00 Gepost door pieterbie in art | Permalink | Commentaren (5) | Tags: art, london, uk |  Facebook |

Commentaren

Ik vind dat het andersom is.. Antiope probeert Jupiter te verleiden.. en ze gebruikt daar veel verleidelijker fruit voor dan hij! :-)))

Gepost door: mizzD | 10-02-17

Heel spijtig Pieterbie kunst kan er bij mij niet in dus ...................ik kan ook niet genieten van fruit en blote wezens( 'k bedoel "madammen" Grts en prettig weekend voor Jullie

Gepost door: willy duvel | 10-02-17

Ik neem hier zeker geen aanstoot aan. Voor mij is dit gewoon de verbeelding van Romeinse mythologie, een aspect van de kunst.

Gepost door: Gidsjoris | 10-02-17

Ik zou dit niet kunnen schilderen en daarom heb ik bewondering voor de kunstenaar. Daar moet niemand aanstoot aan nemen! Tegenwoordig zien we veel meer dingen waar we aanstoot kunnen aannemen . Denk maar aan gruwelijke oorlogsbeelden waar we om de haverklap om de oren worden geslagen.

Gepost door: magda | 11-02-17

dat ziet er nen deugniet uit :-)
ook daar is er evolutie en daar hebben de 'hippie's' voor gezorgd, maar er is nog werk aan aanvaarding

Gepost door: fotorantje | 12-02-17

De commentaren zijn gesloten.